čtvrtek 30. března 2006

30.den - PHNOM PHEN - BANGKOK

Rano jsem vztavala v 6hodin, vsechno zbalila a za 20min. Uz jsem stala u cestovky odkud jsme meli odjizdet. Dala jsem si bagetu a cekala a cekala. Kdyz v 7hodin priselo dostatek lidi, autobus odjel na nadrazi a tam jsme vsichni presedali do jineho autobusu. (to byl asi dalkar ;o) Odjezd mel byt v 7hod. A my jsme konecne v 8 hod. Vyrazili. Sedela jsem vedle takoveho fesneho Americana (jmenoval se Max), tak jsem si rikala jak s nim navazu konverzaci,......a hle.....zacala mi kapat voda na hlavu a na nohy, pak to zacalo vic a vic a ne jen na me. A pozdeji jsme vypatrali ze jeden kluk si v batohu nezavrel dobre vodu. (tak to mi neco pripomeno-vylet autobusem kdy se mne vylilo celych 1.5litru do batohu).

Behem cesty jsme meli 3 zastavky. Po ceste byly vsude vesnicky a ja jsem porad usinala. Kdyz jsem se probudila, byl sileny slejvak a bourka. Vsude velky kaluze a voda se valila a deti se v tom koupali a sprchovali se kdyz stali pod strechou, kde voda stejkala. V tomhle silenym slejvaku pristoupili dalsi lide. No promokli durch. V autobuse bylo tak narvano, ze jsem mohla byt rada ze muzu sedet alespon na polovickce sve sedacky. Asi 2 hodiny od Thajskych hranic zacala hrozna cesta, plna vymolu a to takovych, ze to snad bylo jeste horsi nez k jezeru Totle Sap. Nevypadalo to ze prestane, ale nastesti, kdyz jsme dorazili k hranicim (ve 4hod. odpoledne)(POIPET), tak prestalo.

Na prechodu hranic bylo vse v pohode. Vyplnili jsme vsechny potrebne formulare a za hodinu jsme uz odjizdeli v jinem autobuse smer Bangkok. Toto byl – pozor - patrovy autobus se zachodem. Nejen dopravni prostredek byl tak rozdilny k tomu na co jsem si v posledni dobe zvykla, ale i silnice a to jak to bylo na ulicich uklizene, porovnane dvorky. Jak v jinem svete. A zase zacalo prset ale uz ne tolik. Jizda docela utekla a bylo 21hod. A my jsme dorazili do Bangkoku.

Autobus zastavil nedaleko povestne THANON KHAO SAN ulice, misto pro backpackry. Ja spolecne s tim Americanem – Maxem a Anglicanem – Jasonem, vyrazila hledat ubytovani. Puvodne jsem si myslela, ze mozna bych nesla ani spat, tak bych nemusela ani hledat ubytovani, ale protoze prselo, tak jsem zmenila trosku plan. Vsehchno bylo plne a protoze my jsme hledali 3 mistnosti, tak to dost dobre neslo. Narazili jsme na jedno levne ubytovani, tam zustal Jason, my s Maxem sli dal, pozdeji jsme nasli dalsi jen jeden pokoj za 150B a protoze zaclo zase prset tak jsem si rikala ze nez v desti behat po plnych guesthousech, tak to radsi uz zustanu tu. Nakonec se silene rozprselo a to uz nevypadalo ze to skonci. Pokoj byl hrozne maly, vesla se tam jen postel, zidle, vesak a vetrak a bylo to v dost hroznem stavu. Do koupelny prselo, na chodbe a na schodech taky. Byla jsem i tak rada ze neco mam. Zkousela jsem majitele at mi neco slevi, ale nehnul ani brvou. No to je kseft no. ;o(

Mela jsem s klukama sraz ve 23hod. U [Kolarouz] baru. Jenomze porad lilo a mne se do slejvaku nechtelo. Tam kde jsem byla ubytovana jsem potkala jednu Francouzku a tak mi povidala, kam tu vsude muzu zitra zajit a kdyz se dest trosku sklidnil vyrazila jsem do ulic. Vody vsude bylo nad kotniky a pri hledani toho baru jsem nahodou narazila na 2 kluky s kterymi jsme se potkali v PAI. Tak jsme posedeli, popovidali a John (jeden z nich) me dovedl az k tomu baru. Protoze uz bylo trochu pozde, ty kluky jsem tam nenasla, tak jsem si dala na ulici nudle k veceri a prosla se po THANON KHAO SAN ulici, tam a zpet. Chvili jsem se jeste prochazela, sem tam brodila vodou, vsude bylo spousta lidi, plne obchudky, restaurace. Oproti Phnom Phen tu vsude vyhravala hudba a zilo to tu. Dala jsem si vyborny palacinky a dosla na pokoj. V pokoji byl ramus jak na ulici, piskali pod oknem na pistalku jeste ve 3 hodiny rano, kdyz jsem ulehala. Rikala jsem si, ze rano musim brzo vztavat, at toho stihnu co nejvice. Chci jet na letiste autobusem, ale Francouzka me trochu postrasila, ze cesta ji trvala pres 2 hodiny, protoze byl hrozny provoz. Tak uvidim, jestli bude lepsi vlak nebo Tuk tuk.

  • TASMANIA
  • NEW ZEALAND
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
    Jihovychodni Asie
    Mar 1, 2006 - 40 Photos
  • Informace o Thajsku
  • Informace o Laosu
  • Informace o Kambodze
  • Vice fotek
  • Predbezny itenerar
  • Cestomaniak - cestovatelé online