pondělí 27. března 2006

27.den - PHNOM PHEN

Po snidani jsme se chteli svest na motorce na Thajskou ambasadu a hle hned jsme se setkaly s pekne vycuranym ridicem. Dusoval se ze nikde levnejsi nez za $1 na osobu v celem meste nikoho nenajdem a za rohem na ulici nam zastavil jeden a obe nas vzal za $1. Nejde ani tak o ten dolar, jako jak oni to zkousi o sto sest. Na ambasade jsme zjistily, ze viza podana dnes si muzem vyzvednout nejdrive 29.3. odpoledne a zadna rozumna dohoda s tim urednikem nebyla. Tak ja jsme si zazadala, coz znamena ze tu budu az do ctvrtka, protoze do Bangkoku jede jen jeden autobus denne. Z ambasady jsme se prosly do centra mesta. Po ceste potkavame vytrvale Tuktukare, je tu spoustu deti ktere zebraji, spousta lidi bez rukou a nohou – to neni zrovna nejsvetlejsi bod dovolene ;o(

Dosly jsme si na obed na mestsky trh. Ja jsem si rikala, ze to bude zajimavy zazitek a byl to spis strasidelny zazitek. Je tu strasny smrad, spina,...no humus. Dali jsme si ryzi s masem a misto masa tam bylo spis vic rozsekanych kosti a jak jsme si sedly, tak uz u nas stali deti a prosili o jidlo a penize, tak jsme jim bez vahani obed prenechaly a koupily jsme radsi banany – ty meli slupku, tak to by mohlo byt bezpecnejsi.

Dneska je hrozny parak. Navstivily jsme Narodni Museum a Kralovsky palac se stribrnou Pagodou. Prosly jsme cely komlex. Vse je nadherne nazdobene. Dovnitr vas pusti jen se zahalenyma kolenama a ramenama. Ja jsem si musela pujcit tricko. Na to aby jste mohli vevnitr vyfotit musite zaplatit $3 a za kameru $5. My uz jsme takovych chramu vydeli nezpocetne a vsechny tak nejak vypadaji podobne. Ve stribrne Pagode jsme se potkaly znovu s Kanadanem, ktereho uz jsme potkaly dneska podruhe, tak jsme si tu sedeli uvnitr pekne v chladku a povidali. Pozdeji jsem si povidala s mnichy – moc jsem se toho ale nedozvedela, povidali, ze se teprve zacinaji uci anglicky.

K veceru nam Kanadan dal typ na misto, kde se muzem dobre a levne najist. ( U marketu O'RUSSEI AREA). Je tu strasne spiny a hrozne moc lidi, hodne chuda ctvrt. Jidlo tu delaji ale cerstve, na tomto jednom miste a vypada dobre. S veceri zacinaji po 6hodine. Dala jsem si nudle s morskyma priserkama a bylo to vyborny. A zaroven toho bylo hodne moc, k tomu byl i caj, salat, orisky a to vse za 2500R. Na to jak se mi nechtelo chodit po meste, ze byl hyc a nemela jsem ani na mesto naladu – otravena z toho, ze tu musim stravit tolik dni, tak den byl vcelku v pohode ;o)

Na pokoj jsme prisly cely propoceny – sprcha byla vysvobozeni – byla jen studena, jinou jsme ale stejne nepotrebovaly. Vecer jsem si zahrala kulecnik, taky na kytaru – byl tam jeden American, ktery rika ze si tim vydelava na ulici – no ale jeho vykon nebyl zadny zazrak. Den jsme zakoncily mastnacky koukanim na film – Legenda o 1900.

Slozeni v guesthousu je tu takove zvlastni – dva stary chlapy, Fin, American a nejaky holky, ktere se dost stranily. U sousedu meli rozhodne veselejc, Ti byli az moc hlucni.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home

  • TASMANIA
  • NEW ZEALAND
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
    Jihovychodni Asie
    Mar 1, 2006 - 40 Photos
  • Informace o Thajsku
  • Informace o Laosu
  • Informace o Kambodze
  • Vice fotek
  • Predbezny itenerar
  • Cestomaniak - cestovatelé online