úterý 21. března 2006

21.den - VANG VIENG


V cene naseho vyletu mame i snidani....hurraa. Snidame spolecne jeste s jednim nemeckym parem, kteri s nami vyrazi k Jeskinim. Absolvovali jsme 45minutovou cestu v poctu celkem 12 v pickupu a jeste se na strechu veslo asi 9 kajaku. Prvni zastavka byla ve Sloni jeskyni (Elephant cave). A pak uz jsme dosli k dalsi jeskyni, kde jsme nasedli na pneumatiky a pustili se ji po vode prozkoumat. Ruckovali po provazku, nejake useky jsme museli plavidlo poponest a jinde jsme padlovali rukama. S lampickama na cele s baterkama na krku a necelou hodinu jsme prozkoumavali. Byla to docela drina ale sranda a meli jsme moc hezky zacitek ;o). V blizke vesnicce na nas cekal uz obed (opecene kure, ryze a bageta). Odtud jsme popojeli jeste trochu vys a po rychlem zacviku na sousi jsme nasedli na kajaky a ubirali se po (dost slabem) proudu smerem do Vang Vieng. Vsude kolem jsou krasne hory.

Podel reky (Nam Xong) jsou na nekolika mistech drevene a bambusove domecky, bary, rampy na sezeni s houpackama do vody, (mistni atrakce) a k tomu hraje hlasite hudba. No prijde mi ze jsem se najednou ocitla uplne v jine zemi. Nejak se to sem uplne nehodi. Hmmm, ale je to tu....

Na jednom z techto mist jsme se taky zastavili. S houpackou asi tak v 7m. Ano, taky jsem si skocila....... Byly jsme radi ze jsme se rozhodly jen pro jednodenni vylet na kajakach,....uplne idealni. Byla to dost drina, poznat jakym smerem ta reka tece byl kunst.

Zpatky jsem se vraceli se zapadem sunce. Jak se bylizime do Vang Vieng podel reky je spoustu sedatek a vsichni si vychutnavaji Lao Beer (laosske pivo) a spoustu deti se tu koupe. Tak to je dovolena....;o)

Jeste jsme si dali bananove palacinky - jako za odmenu a pak si dosli na veceri do te same restaurace co vcera spolecne s jednou Anglicankou a vychutnavame si dalsi koktejl - ananasov0-bananovy a tradicni Laap Chicken (kure) s ryzi. VYBORNY !!! Uplne jsme se prejedly a cestou domu jsme si koupily na zitra listek do Vientiane.

  • TASMANIA
  • NEW ZEALAND
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
    Jihovychodni Asie
    Mar 1, 2006 - 40 Photos
  • Informace o Thajsku
  • Informace o Laosu
  • Informace o Kambodze
  • Vice fotek
  • Predbezny itenerar
  • Cestomaniak - cestovatelé online