středa 8. března 2006

8.den - THA THON

Dneska mame pred sebou velky kus cesty.
Mae Hong Song - Pai - Maemalai - Tha Thon.

Po ceste bylo zase vsude spoustu prachu, i tady na tomto useku delali silnici a z vetsi casti uz byla asfaltova cesta. Autobus zastavil ve vesnicce a my si nebyli jisti jestli uz jsme v Meamalai. Zacli jsme si povidat s jednim Thajcem a ten krome toho ze nas ujistil ze tam jeste nejsme nam povidal o tom ze je postak a ze delal v Mea Hong Song a 3x do tydne jezdil dom do Chiang Mai.(No to musela byt uzasny, s takovouto mistni dopravou....) a ze nam rekne kde ze to mame vystoupit.

V Meamalai jezdi kazdou pul hodinu autobus do Tha Thon (posledni asi v 6pm.) My jsme o pul treti zastavili ten nas a to bylo dost zajimavy. Nastoupili jsme do busu kde byli jen mistni, mel asi 10 rad v ktere bylo 6 lidi a nebyla tam ulicka. Ty lavice meli takovy posunovaci spodni casti sedacky a tak to tam vypadalo v tom autobuse jako v kine....Postupne lidi s "kina" vystupovali a do Tha Thon jsme prijeli dohromady 4.

Tha Thon lezi blizko Burmske hranice, kterou jsme mohli videt z mista kde jsme byli ubytovani.

Bylo pred sestou hodinou kdyz jsme dorazili do Tha Thon. Zacly jsme hledat ubytovani a na ceste potkaly Chrise. Chris tu zije nekolik let a pristehoval se sem z jizni Afriky. Bydli tu protoze je to znacne bezpecnejsi a zaroven neporovnatelne levnejsi nez Jizni Africe a sem tam uci mistni deti Anglictinu. Doporucil nam misto na ubytovani "GARDEN HOUSE" a jeste par dalsich a poradil nam at se stavime na vecer u baru u hlavni silnice, kde se vetsinou schazeji cestovatele kteri jsou zrovna v Tha Thon a ze si tam muzem dat i vecu.

Do hodiny jsme byly ubytovane (zatim si myslim ze mame uzasny stesti s hledanim ubytovani i ceny jsou vic nez lidove) dneska bydlime za 200B. Pruvodce sice uvadi 80 - 100B. no.... vypada to ze je to historicky pruvodce.... ;o) .... Taky jsme se tu setkali s cenou 600B......

Vyrazime na vecu a zase potkavame Chrise a spolecne jsme dosli do baru. K baru prisel deda Australan ktery tu take zije a seznamily jsme se s Otsem(Fin), ktery se take chystal na podobny 3 denni vylet na banboo raftu jako my, tak jsme zacly s nasimi plany....Domluvili jsme se ze se sejdeme rano v cafe na snidani a vse vymyslime pri tom jak si budeme uzivat pohodovy den prochazkou na nedaleke farmy, kouknem jak mistni rybari a navecer dojdem na kopec se podivat na Wat.

Cesta:
M.H.S. - Pai - 2hod 20min (s 10min prestavkou)
Pai - Meamalai - 2hod 30min
Meamalai - Tha Thon - 3hod 20min

Zjistily jsme ze:
si tu muzes dum pronajmout za 500 - 1000B. na mesic
zeny vydelaji 80B. za den na poli, chlapy 100B.
prumerna mzda je kolem 3000B. za mesic

Postrehy:
Zacina low sezona, tak to jsme si vsimli ze nejak jsme nepotkavali moc turistu a taky je vsude docela dost sucho. Rano je docela chladno, pres den sileny hyc a vecer zase chladno..... Taky jsem po ceste do Tha Thon vyzkousela takove nalozene ovoce v lahvich, cehoz tu maji docela dost, vypada to jako nase "BOWLE" a tak mi pani dala ochutnat a bylo to docela dost HNUSNY.....takovy zkvaseny.....

  • TASMANIA
  • NEW ZEALAND
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
    Jihovychodni Asie
    Mar 1, 2006 - 40 Photos
  • Informace o Thajsku
  • Informace o Laosu
  • Informace o Kambodze
  • Vice fotek
  • Predbezny itenerar
  • Cestomaniak - cestovatelé online