pátek 3. března 2006

3.den - CHIANG MAI

Dorazily jsme asi kolem 9 rano a namirily si to smerem do centra mesta - najit ubytovani. Po ceste jsme zase odmitaly tisice TUK TUKU az jsme se konecne ocitly u Turistickeho centra. Po nacerpani spousty uzitecnych i neuzitecnych informaci jsme se ubiraly dale. Vsude je spoustu prachu, spina a docela dost bordel. Co se tyce dopravnich prostredku je tu neuveritelny kontrast na jedne strane moderni auta, tereni 4x4,....a na druhe strane ty jejich TUK TUKY, pick upy a takova pofiderni vozidla. Nejvic je tu ale motorek a ruznych druhu skutru a k tomu se ozyva troubeni klaksonu ze vsech stran. Ma to rozhodne svoje kouzlo.

Po dlouhem a usilovnem hledani v neprehlednycdh ulicich, s pro nas necitelnymi napisy, konecne nachazime co jsme hledaly - EAGEL GUESTHOUSE – NASE PRVNI UBYTOVANI.

Mame pokoj se sprchou ;0)na dva dny za 190Batu pro kazdou. Vyrazily jsme do mesta dat si neco k jidlu. Mely jsme sileny hlad ale na trhu kterym jsme prochazely vsechno vypadalo tak hrozne, ze uz jsem si myslela ze tady asi zemru hladu jestli se nanaucim jist kobilky a svaby, nebo ryby, ktery smrdej na nekolik desitek metru a to uz nemluvim o tom jak to jidlo vsechno vypada :-0......

Nakonec jsme nasly misto kde jsme si daly docela normalni maso s ryzi a po jidle jsme si zapujcily motorku (za 200B.na den). Pred nasim vyletem jsme jeste musely natankovat. To se nam povedlo uzasne a mohly jsme vyrazit. Ja jako ridicka dopravniho prostredku jsem z toho mela uzasny zazitek!!!...Vsude kolem takovy frmol, docela dost chaos, ale k memu prekvapeni, my cesky holky jsme se mezi ty Thajce krasne zaclenily do provozu a z celeho toho nadseni, jak jsme dobri, na hlavnim okruhu, ktery vede okolo centra Chiang Mai, jsme zabocily drive nez bylo potreba a to na HUAYKAEW ROAD, coz byla takova prumyslova ulice - spoustu obchudku kde delali dreveny nabytek, opravovali motorky, ..... Na podruhe se nam podarilo odbocit spravne na CHANG PUAK ROAD, kam jsme chtely, podel niz bylo spoustu malych chramu a vesnicky, ktere podle Lindy pry pripominaly ty v Africe...tak tak to tam vypadalo.

Zastavily jsme se v jednom z chramu. Po zjisteni ze je zavreny jsme chtely odjet, mich ale vysel z chaloupky, ktera byla pres dvorek hned naproti a odemknul chram jen pro nas s tim ze tam muzem byt jak dlouho chcem. Po chvili rozjimani jsme vyrazily nazpet do mesta. (Dneska jsme tak ujely tak 60km) Nas skutr jsme zaparkovaly lna dvorecku naseho "penzionku" a vyrazily tentokrat pro zmenu zase na jidlo - veceri.

U trhu jsme potkaly jednoho Americana, ktery nam doporucil misto, kde muzem dostat dobrou masaz. Daly jsme na jeho radu, ja jsem si vybrala Aroma masaz a k tomu masaz chodidel na 2 hodiny (400B) a Linda vyzkousela Thai masaz s masazi chodidel taky na 2hod. za 350B. Masaz nebyla spatna, ta moje Thajka byla strasne prijemna ale docela jsem tam vymrzla protoze tam celou dobu meli zapnutou klimatizaci. Po masazi jsme se jeste zastavily na internet, kde se po mem horlivem pulhodinovem psani popisujicim co nejpodrobneji zazitky z prvnich dnu, zrusilo spojeni a vse bylo fuc!!!!.... Co se da delat,..... hlavne ze je mir.... Po pulnoci jsme prisly do sveho pokojicku a plni zazitku a vycerpani padly do postele....

  • TASMANIA
  • NEW ZEALAND
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
    Jihovychodni Asie
    Mar 1, 2006 - 40 Photos
  • Informace o Thajsku
  • Informace o Laosu
  • Informace o Kambodze
  • Vice fotek
  • Predbezny itenerar
  • Cestomaniak - cestovatelé online