středa 22. března 2006

22.den - VANG VIENG - VIENTIANE


Ráno nebylo kam spěchat, v 10hodin nám jel autobus tak jsme se v pohodě najedly a kolem druhé jsme byli v VIENTIANE.

VIENTIANE je hlavni mesto Laosu (nejvetsi Asijska vesnice) a nachazi se v udoli Mekongu. Kdyz bychom Vientiane porovnali s tim co jsme doposud videly, tak je to tu trochu hektictejsi nez vsude jinde v Laosu na druhou stranu by se dalo rict ze mezi jinymi mesty v Asii je toto velice klidne. Zije tu 10% obyvatel z celeho Laosu. Je rozmanite a plne prekvapeni, muzete tu videt policka s ryzi, zeleninou, mestske promenady, Francouzskou architekturu poboku Budhistickych templu, prodavaji zde francouzske bagety a nudlove polevky v jednom a tom samem shopu,.........

Našly jsme místo za $4 na den. Pokoj je to bez oken, docela děsné místo, ale radši než chodit od jednoho k druhému, stejně bychom si nemusely nějak zvláš't pomoct k lepšímu Hladové vyrazily na jídlo. Odměnily jsme se výborným ovocným koktejlem a já si dala osmažené nudle. Potřebovaly jsme najít VISA center (abychom mohly požádat o Thajské víza) avšak bez úspěchu...:o(( Rozhodly jsme se, že zítra půjdeme na Thajskou ambasádu. Co jsme vyčetly v lonely planet, na přechodu KAMBODŽA - THAJSKO, přes který planujeme přejít do Thajska bychom mohly mít problém víza dostat, tak si chceme zajistit hladký průběch závěru dovolené.

Celý den byl šílený hyc. Na cestě z průzkumu nas chytil pořádný slejvák. Doběhla jsem ve slejváku do "kavárničky" a dala si výborý ICE COFFEE a tam jsem se dala do řeči s jednou Američankou, která čekala akorát na odvoz - jela do Bangkoku. Doporučila mi masáž v MANDARINA a ještě WAT SOK PA LUANG. A než přestalo pršet ještě jsem tam rozebírala společně s jednim Francouzem, jak že se to nedá žít ve Francii, jak je tam nelidsky draho (no, já ve Francii ještě nebyla....).

Po desti jsem si vyrazila na prochazku kolem Mekongu pri zapadu slunce, na ktery se tu vsichni chodi koukat prave sem. Jsou tu vsude kolem stolecky a spoustu mist na jedeni. Pak jsem se rozhodla najit to misto na masaze co mi ta slecna dneska poradila. Uspesne - nasla ;o) !!!. Vchazim dovnitr.....a je tu moc prijemne. Vsichni jsou moc mili. Dala jsem si TRADICNI LAO MASSAGE - cele telo (1hodina) za 42.000 kipu ($4). Laosanka "NO"- tak se jmenovala mi umyla nohy a dostala jsem oblecek. Masaze spociva v pomackani tela. "NO" byla mooooc sikovna. To byla nejlepsi masaz celeho tela co jsem kdy mela. Na konec jsem jeste dostala caj. Muj problem s bolenim za krkem se zlepsil, a muj pristup taky - kdyz se chci otocit, otacim se cela. ;o)) Pokracovala jsem dal prochazkou po meste. Samozrejmne stovky "Tuktukaru" mi nabizeji '....TUK TUK...TUK TUK". Stavuji se na nejlevnejsi internet v Laosu 100kipu/min. a rychle pripojeni - da se volat i s video kamerou - tak volam domu a podavam aktualni zpravy z cest.

Cestou domu se prochazim znovu podel reky a potkavam dva Cechy ktere uz jsme potkaly v Muang Sing a Luang Prabang. Koupila jsem si vybornou veceri - lepici se ryzi, byla z ni udelana takova koule a v tom bylo vajicko, kokos, chili a bylo to grilovany - VYYYYBORNYY. Taky jsem narazila na jednoho Laosana a to byla teda perlicka. Docela mluvil dobre anglicky (coz neni uplne obvykly v Laosu) a on ze pry chce jet do Cech si hledat manzelku. Ze mu ta jeho odesla a jestli prej se mi nelibi v Laosu........ byl to ale proutnik...;o)

Postrehy:

• masáž v MANDARINA - nejlepsi masaz celeho tela co jsem kdy mela.
• .........."ale ty vecery......ty jsou tu nejkrasnejsi....vid Radime".
• mesto me na prvni dojem neuchvatilo
• na pokoji - bylo 1:30 rano a dva Japonci - sousedi si porad povidali a povidali.......a povidali

Cesta:

VANG VIENG - VIENTIANE - 4 hod. (VIP - bus s klimatizaci) - 45.000 kip

  • TASMANIA
  • NEW ZEALAND
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
    Jihovychodni Asie
    Mar 1, 2006 - 40 Photos
  • Informace o Thajsku
  • Informace o Laosu
  • Informace o Kambodze
  • Vice fotek
  • Predbezny itenerar
  • Cestomaniak - cestovatelé online