pátek 10. března 2006

10.den - BANBOO RAFT ("MEA KOK" - reka)

Vsichni jsme se sesli rano u Irei v cafe a dali si vyborny bananovy palacinky. Vyplouvat jsme meli v 9am ale vor se nam pul hodinku pozdrzel. Vse jsme nalozili.

Posadka voru: ja, Linda, Otso, Martina a Kon a Kid, nasi lodovodove. Dozvedeli jsme se od nich ze pry par dni pred nami tu pluli na voru taky nejaci 3 Cesi.....my jsme proste vsude.

Meli jsme pred sebou 80km (Tha Thon do Chiang Rai)

Byla to uzasna pohoda, a to az takova, ze jsem si rikala: "co ty cely dva dny tady pri te plavbe budem delat" teklo to docela pomalu, sem tam byli nejake pereje, ale bylo to uzasne relaxacni. Voda teda nebyla nejcisci a zatim ji tu neni tolik, tak uvidime jestli prijde cas kdy se nam bude prasit za vorem....;o))) Po ceste jsme museli vysednout jen jednou a to jen na 1min. Mijeli jsme sem tam nejake vesnicky a kolem nich se na brehu koupalo spoustu deti a taky buvolu (v te "kristalove vode") - no tady jsou ale jinaci podminky a mi si pomalu zvykame.... bylo tu i par rybaru. Otso byl nejodvaznejsi a taky se vykoupal. Taky jsem se dostala ke kormidlu (ja proste musim vsechno vyzkouset) Jak zacli pereje a zaclo to jet trosku rychlejc tak jsem chtela predat kormidlo zpet, ale bylo mi receno: "neeee ted jsi kapitan ty..!!!" a tak jsem byla jsem pasovana na kapitana....

Taky jsem zakousela komunikovat Thaijsky. Kid na s ucil nejake slova, ktery jsem hned zapomenli ;o((( ale naucili jsme se:
KQA - v pravo, SAI - v levo, MAA - pes, PHA ATI - slunce, PHA'T'AN - mesic,
DAU - hvezdy, SAPALUT - ananas, QAI - buvol, GUA - krava, MUUU - prase, PI - chilli.

Byla to uuuuuzasna pohoda, cetli jsme si, spali, relaxovali. Taky jsme po ceste zacali pit whisky a Linda mela merunkovici tak jsme kostovali a to se nam to pak zpivalo po ceste. Vsude kolem bylo spoustu tukanu.

Kluci Kon a Kid chytili slinu a dostali silenou chut na jeste vic whisky a jak jsme zjistili uz to maji pekne vychytany a vedi kde zastavit. Sli jsme navstivit blizkou vesnici = jedna chyska a prasata, zkontrolovat jestli nejakou whisky maji.....dosla;o(((,....no tak nic, sli jsme zase zpatky.

Navecer jsme zakotvili na brehu, rozdelali ohen a udelali si BBQ. Meli jsme kure s ryzi a polevku kterou varil Kon.
Po veceri jsme vse prichystali ke spani (na voru) a zalehli uz v 8pm. V noci byla docela dost zima protoze jsme nemeli spacak, tak jsme trosku vymrzli. Byla to dlouha krusna noc!!

  • TASMANIA
  • NEW ZEALAND
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
    Jihovychodni Asie
    Mar 1, 2006 - 40 Photos
  • Informace o Thajsku
  • Informace o Laosu
  • Informace o Kambodze
  • Vice fotek
  • Predbezny itenerar
  • Cestomaniak - cestovatelé online