čtvrtek 16. března 2006

16.den - UDOMXAI - MUANG NGOI

Rano nam jel pickup v 9hod., ze zacatku nas v nem bylo tak akorat 8-10 lidi (Mimojine jsme se tam take setkali s Otsem), postupne jsme nabirali vice a vice lidi az se nas tam naskladalo 16 + velky kos do ktereho jedna pani koupila po ceste mrtve veverky. 2 Korejky z toho byly uplne hotovy. Take jsme po ceste pichli, a zaroven jsme museli presednout do jineho pickupu, ktery byl jeste mensi nez ten prvni. Seznamili jsme se na ceste se Stephanem , coz byl napul Nemec a napul Francouz, ktery miril s KNOW KIAW do vesnicky 1 hodinu proti proudu na lodi - MUANG NGOI. Znelo to uzasne a tak jsme se rozhodli se do vesnicky taky podivat.

Ukazalo se ze to byl vic nez jen dobry napad. Byl to UZASNY NAPAD. Ja bych rekla ze nejkrasnejsi misto, ktere jsme doposud navstivili v Laosu. Nadherna krajina, hory kolem, bufala.....
Lod do vesnicky mela odjizdet ve 14:00, ale nikdo tu nikam nespecha tak nakonec pul hodina zpozdeni neni zadnej cas.

Dorazili jsme do vesnicky a uz od lode se na nas sesypaly mistni deti a nabizely ubytovani. Ubytovani je tu spoustu, a my zustali hned u toho prvniho na ktere jsme se byly kouknout - BANANA CAFE GUEST HOUSE a to prosim za $1 za chysku na noc. S vyhledem na hory za ktere zapadalo slunce. To nemelo chybu. Hned nam bylo jasne ze tu nezustanem jen na 1 noc. Vsude jsou tu zavesene houpaci site a tak jsme je samozrejmne hned vyzkousely - no neuveritelna pohoda.!

Hned jsme se tu potkali s nasim novym sousedem, tak jsme povidali a povidali a pak se sli projit po vesnicce. Je tu spoustu turistu, ale jak tu tak mistni ziji dohromady s nimi, tak to je tu tak pohodove a rodinne. Asi proto, ze tu zustavaji vsichni dele nez na jinych mistech, no vubec se jim nedivim, mit vic casu.... V okoli jsou tu jeskyne asi 40 min rychle chuze. Je tu moznost pujceni pneumatik na vodu, kanoe, tury k vodopadum......je spousta veci co se tu da delat.

Vecer jsme vyrazili na veceri se Stevem (nas soused) a jeste s jednim holadskym parem. Nadherny vecer. Zahrali jsme si kostky, a povidali a povidali a sli spat nad ranem. Uzasna noc !!

Cesta:
UDOMXI - KNOW KIAW 4 hr. (pick up)
KNOW KIAW - MUANG NGOI 40 min. (15000 Batu) (lodi)

  • TASMANIA
  • NEW ZEALAND
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
    Jihovychodni Asie
    Mar 1, 2006 - 40 Photos
  • Informace o Thajsku
  • Informace o Laosu
  • Informace o Kambodze
  • Vice fotek
  • Predbezny itenerar
  • Cestomaniak - cestovatelé online