pondělí 20. března 2006

20.den - LUANG PRABANG - VANG VIENG

Rano jsme vstavaly uz v 6 rano abychom stihly mnichy. Kazde rano v 6.20 tu chodi zastupy mnichu po hlavni ulici s nadobama na jidlo a lide jim do nich davaji ryzi takovy zavitky. Hned jak jsme vysly z naseho Guest Hausu, jedna laosanka nam hned prodavala ryzi za 20.000 kipu pro jednu. Pani prodavala neodbytne, tak jsem nakoupila a sedla si do rady s mistnima na ulici s ryzi a zavitkama a obdarovavala mnichy. Jak jsem vsechno co jsem mela rozdala, hned mi tam ta sama pani sypala vic a vic a pobizela me at ze jim to dam. No a jak mnisi presli, pani chtela ode mne zaplatit to co mi tam sama od sebe zacala sypat....No tak to se pani nezlobte....takhle jsme se nedomluvili.....Jsou ale mistni tady ve velkem meste vycurani jak vidi cestovatele.

Po snidani jsme vyrazily mini vanem do VANG VIENG. Meli jsme odjet v 9hod., odjeli jsme vsak v 9.45hod. Po ceste prselo, byla mlha a mraky ale i presto jsme meli hezkou vyhlidkovou jizdu nadhernou prirodou. Vsude kolem hory, cesta vypada hodne dramaticky, same sjezdy a zase vyjezdy do kopsu, vesnicky po ceste, zase spousta deti a zvirat. Podel cesty jsme taky zahledly par vojaku se samopalama. Trosku mi to nahanelo hruzu a byla jsem rada ze jsme zvolili dopravni prostredek jaky jsme zvolili, protoze pry tento usek neni zrovna nej bezpecnejsi kdyz clovek cestuje v mistrni doprave.

Prijizdime a vesnicka je cela rozkopana po obou stranach hlavni cesty a tak jak prselo tak vsude bylo dost blata. Ubytovaly jsme se v PAN'S PLACE GUEST HOUSE ($3 na noc) a vyrazily na prochazku mesteckem. Je tu nadherne - hory vsude kolem, jak v pohadce.

VANG VIENG - tak to je turistický resort v laoském stylu. Spousta turistů, spousta levných hotýlků a spousta levných restaurací. Místní zajímavostí je spousta jeskyní, které se nacházejí snad ve všech okolních vápencových kopcích. Další oblíbenou atrakcí je jízda po řece na pneumatikách, jízda na kole po okolních vesničkách a nebo jen tak polehávání a pokuřování.

Na zitra jsme si koupily jednodenni vylet do nedalekych jeskyni, (za $8) Budeme jimi projizdet na nafukovacich pneumatikach a pak se na kajakach po rece vratime zpet sem.

Jak tak prochazime hlavni ulici, ve vsech restauracich a kafickach to vsichni sleduji televizi a prevazne popularni americky serial - Pratele a Simpsnovi.....Tak to jsem jeste nevidela a rozhodne bych to necekala, ale byli jsme na to pripraveni od vsech lidi ktere jsme potkali po ceste, kteri uz tu byli.

Zapadly jsme do davu. Sedime si pohodlne v restauraci, oblozeni polstari, davame si veceri a vybory bananovy koktejl s prichutim kavy po nemz nasleduje osvezujici koktejl z citronu a maty a koukame na film.


Postrehy:

• v restauracich tu maji koktejly s travou (marihuanou) a samozrejme tu najdete i hlavni chody s touto ingredienci - pizza, nudle,......
• je tu spoustu (hodne moc) firem ktere nabizeji ruzne tury

Cesta:

LUANG PRABANG - VANG VIENG - 6 hod. (autobusem) s 2 zastavkama
Autobus LUANG PRABANG - VANG VIENG - 95.000 kipu

  • TASMANIA
  • NEW ZEALAND
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
    Jihovychodni Asie
    Mar 1, 2006 - 40 Photos
  • Informace o Thajsku
  • Informace o Laosu
  • Informace o Kambodze
  • Vice fotek
  • Predbezny itenerar
  • Cestomaniak - cestovatelé online