úterý 14. března 2006

14.den - MUANG SING

Rano jsme si vypujcili i spolecne s Otsem tereni kola (20,000 Kipu) a pridal se k nam i Tommy. Pred vyletem jsme si spolecne dosli na snidani - omeletu a caficko - MNAM - a vyrazili smerem k Cinskym hranicim chteli jsme se podivat do vesnicky Adima. Cesta vedla dost do kopce a mijeli jsme spoustu lidi pracujicich na polich, tak jsem si rikala: "lepsi slapat do kopce nez se lopotit na poooooli." Pred poslednim kopeckem jsme se stavili osvezit se ve FRUIT CAMPU kde jsme si dali ovocny shake z ruznych druhu ovoce. U Cinskych hranic jsme zjistili, ze nas za zavoru nenechaji ani nakrocit a pri zpatecni ceste, kdyz jsme se dostali do Adima village jsme zjistili, ze ji zrovna dneska zavreli. Rozhodli jsme se tu nechat kola a projit se do Aka vesnicky, coz bylo tak 15min pesky. Tam nam hned spoustu deti nabizelo banany a jejich vyrobky. Jedna pani mela cepecek zdobeny mincema z ruznych zemi a tak jsme ji odarovali ceskou korunou a australskyma centama, aby si mohla cepicku trosku prizdobit.

Po navratu z vyletu jsme si dali pozdni obed a protoze bylo jen 5 hodin a nam se jeste nechtelo vracet kola (chteli jsme jich vyuzit co to jde) tak jsme jeste vyrazili do nedaleke vesnicky BAN DON MAI, kde jsme se dozvedeli ze mistni lide tam prodavaji rucni vyrobky. Toto byla pro zmenu vesnicka Hmongu.

Prijemna navecerni projizdka vedla po prasne ceste, podel ktere jsme mijeli koupajici se deti a spoustu prijemnych usmevavych lidi. Dojeli jsme do vesnicky, postupne se vsichni obyvatele k nam zacali schazet a prinaset jejich vyrobky - decky, tasky, tasticky..... Vsichni jsme koupili decky a protoze tam bylo spoustu deti me to nedalo a tak jsem se optala jestli si je muzu vyfotit. Kdyz jsme je vsichni zacali fotit a pak zpetne ukazovat ty jejich fotky tak nam skakali pred fotakama a kamerou a pozovali a moc se jim to libilo. Byla to uzasna sranda !!!!

Vratili jsme se tak akorat kdyz se zaclo stmivat. Vecer jsme se vsichni sesli v te same restauraci na veceri a potkali jsme tam i 2 Cechy. Ja jsem teda vyzkousela BEAR LAO, coz je vyhlasene pivo a kupuje se to v litrovkach. Vecer po 10hod. kdyz nam rekli ze teda zaviraji, noc byla jeste mlada na to jit domu a tak jsme sli hledat, kde ze si dame to dalsi BEAR LAO..... Ve vesnicce, dalo by se rict "chcip pes" ne ze by tam lezel na ulici ale vsude bylo mrtvo. Jak jsme tak chodidli po te hlavni ulici potkali jsme vystrasenou holku, ktera se hrozne polekala kdyz nas videla, protoze byla sama a myslela si, ze ji neco udelame....chudak holka, tak jsme ji ujistili ze se nemusi bat a ze ten kamen, ktery drzela krecovite v ruce, s kterym asi chtela rozbit hlavu jednomu znas a nebo postupne vsem muze klidne zahodit........cela stastna jak se ji ulevilo me zacala objimat..........no a kdyz uz byla pri vedomi, tak nam poradila, ze muzeme jit do mistniho bar na konci vesnice, tam ze to zije........Tak to byl zazitek na cely zivot.......Prisli jsme tam, hudba vyhravala, svetla blikali ze vnitr i venku a my vlezli dovnitr a tam uuuuuuuplne prazdny parket sem tam nejaka zidle......a rychle za nami vbehla dovnitr cisnice, cela nadsena..."co ze si to dame"....dali jsme si pivo, rychle ho vypili a sly zase bloudit po ulich. Po ceste jsme jeste potkali 2 kluky s kytarou a 2 Japonce a kolem 6 hodiny uz jsme si sli konecne lehnout....;o)

  • TASMANIA
  • NEW ZEALAND
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
    Jihovychodni Asie
    Mar 1, 2006 - 40 Photos
  • Informace o Thajsku
  • Informace o Laosu
  • Informace o Kambodze
  • Vice fotek
  • Predbezny itenerar
  • Cestomaniak - cestovatelé online