středa 29. března 2006

29.den - PHNOM PHEN

Linda po 6 hod. rano odjela na letiste, zato ja jsem si pospala a pro me bylo rano uz skoro na obed. Dala jsem si palacinku a jako obvykle ledovou kavu a vyrazila na obchuzku do mesta a na Thajskou ambasadu. Po ceste jsem si koupila na zitra listek na autobus do Bankoku. Zase nezpocetne tuktukaru nabizelo sve sluzby, ja jsem se vsak chtela prochazet po svych i presto ze byl sileny hyc. Rekla bych ze uplne nejvetsi za celou dobu. A to asi takovy, ze verim tomu, ze kdyby si chtel nekdo odplyvnout tak by to jen zasycelo a vyparilo se to driv nez by to dopadlo na zem. Byl PARAK. I tuktukar, kdyz jsem mu rekla ze se chci projit mi povida: “Madam, too hot to walk”.....”Pani, moc teplo na prochazeni”. Pamatoval si me ze dne kdy jsme prijeli, ze pry jsem mela takovy a takovy kalhoty, ze si me moc dobre pamatuje a tak jel na motorce vedle me a povidali jsme si.

Dosla jsem k WAT PROMH, coz je malicky chram na kopecku a odtamtud jsem si zamirila podel reky k ambasade. Mijela jsem shluk mladych kluku kteri na ulici po sobe strikali vodou a meli z toho silenou srandu, no me taky postrikali ;o), asi trenovali na novy rok. (na novy rok je takova tradice, ze se tu vsichni strikaji vodou). Na takovem namesticku byl nejaky trh, hrala tu hudba a meli tu plno ptacku v klecich.

Na ambasade to tu maji vsichni na haku, a mozna bych rekla, ze jsou tu tak nejak nasrani. Urednik me poslal k prepazce kdyz jsem se ho chtela na neco zeptat, jeste driv nez jsem vubec otevrela pusu. Ten urednik za prepazkou byl silene neochotny a nehodlal se se mnou bavit jen mi ukazal na hodiny, ze az od 15,00 hod. Se se mnou bude bavit. (bylo 14:55), tak jsem si na 5 minut sedla, coz mne nejak zvlast nevadilo, bylo tu krasne chladno......HURRRAAAA, mam viza na ktery jsem tu cekala 3 dny.

Cestou zpatky jsem se stavila na internetu a dosla si na veceri na to stejne misto jako posledni 2 dny. Dala jsem si nudle s veprovym.

Po ceste domu jsem odbocila do spatne ulicky, a jdu a jdu......tak se zase vratim......a jak tak jdu a premyslim tak si rikam tudy uz jsem sla nekolikrat.....nakonec jsem stastne cestu nasla a jeste si koupila svacinku na zitrejsi 14ti hodinovy “autobusovy vylet” do Bangkoku. Do guesthousu jsem dosla v poradku, bez problemu.

Nez jsem sla spat jsem si jeste zahrala kulecnik s jednim Kambodzanem co tam pracoval, popovidali jsme si a po pulnoci prisel cas k spanku. To byla nejhorsi noc. Nevim kolikrat jsem byla vzhuru a vzdycky jsem se probudila leknutim, ze se mi nekdo dobyva do pokoje. Zaroven me bylo nejak spatne od zaludku a tak jsem si rikala jestli jsem nahodou neco nechytla na tom markete z toho jidla. Dopadlo to dobre – prezila jsem to ;o))

  • TASMANIA
  • NEW ZEALAND
  • ZPET NA UVODNI STRANKU
    Jihovychodni Asie
    Mar 1, 2006 - 40 Photos
  • Informace o Thajsku
  • Informace o Laosu
  • Informace o Kambodze
  • Vice fotek
  • Predbezny itenerar
  • Cestomaniak - cestovatelé online